Svéd puncsrolád glutén-, tej- és tojásmentesen

Budai Ágnes , 2025-03-31

Svéd puncsrolád glutén-, tej- és tojásmentesen

Hozzávalók 25 kis darabra:

Megnevezés Mennyiség MEgys
Fondant/ Unideck 0,4 kg
Spec. keksz 0,325 kg
Karobpor / 100% perui kakaópor 0,0875 kg
Dió 0,0875 kg
Narancs 0,0875 kg
Liga margarin 0,0875 kg
Rum aroma 0,025 l
Ételfesték pici  
Vanília aroma pici  
 
Elkészítés:
 • A fondant kivételével az összes alapanyagot egy tálba pontosan kimérjük, majd összegyúrjuk.
 • Félretesszük.
 • Elővesszük a fondant-ot és ízlés szerint színezővel színezzük.
 • Amikor elnyertük a tetszőleges színt, porcukros nyújtólapon téglalap alakúra nyújtjuk.
 • Hengert formálunk a kekszünkből, és a fondant-ot a téglalap szélére helyezzük.
 • Feltekerjük úgy, hogy benne maradjon a kevert kekszünk.
 • Ezután tetszés szerinti darabokra szeljük, és tálaljuk.

Jó tudni:
A fondant-ot és a kekszet házilag is el lehet készíteni.
A céklapor kitűnő színezőként funkcionál. A fondant garantáltan gluténmentes helyettesítője az „Unideck” néven kapható pl. cukrászdiszkontokban. Cukormentes változatban „Diadeck” éven lelhető fel.

Trükk:
A hengerünket megformálhatjuk fólia segítségével is, ha nagyobb mennyiséget akarunk egyszerre készíteni.
 


Vissza