Elkészítés: • A fondant kivételével az összes alapanyagot egy tálba pontosan kimérjük, majd összegyúrjuk. • Félretesszük. • Elővesszük a fondant-ot és ízlés szerint színezővel színezzük. • Amikor elnyertük a tetszőleges színt, porcukros nyújtólapon téglalap alakúra nyújtjuk. • Hengert formálunk a kekszünkből, és a fondant-ot a téglalap szélére helyezzük. • Feltekerjük úgy, hogy benne maradjon a kevert kekszünk. • Ezután tetszés szerinti darabokra szeljük, és tálaljuk.
Jó tudni:
A fondant-ot és a kekszet házilag is el lehet készíteni.
A céklapor kitűnő színezőként funkcionál. A fondant garantáltan gluténmentes helyettesítője az „Unideck” néven kapható pl. cukrászdiszkontokban. Cukormentes változatban „Diadeck” éven lelhető fel.
Trükk:
A hengerünket megformálhatjuk fólia segítségével is, ha nagyobb mennyiséget akarunk egyszerre készíteni.