ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK


 
 

I. Általános információk

Az alábbi dokumentum a Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft. www.speko.hu webáruházában történő vásárlás feltételeit tartalmazza. Ön a megrendelésekor az alábbi szerződést fogadja el, ezért a weboldal böngészése- és használata előtt kérjük, figyelmesen olvassa el! 
 
Tulajdonos: Spéko Manufaktúra Kft.
Székhely: 5903, Orosháza Rezeda u. 20.
Ügyvezető: Bereczkiné Varga Ágnes
Adószám: 13391807-2-04
Cégjegyzékszám: 04-09-006523
FELIR azonosító: AA2690805
Adatkezelési iktatószám: 2118681/2015/N
Bankszámlaszám: 53300036-18526365-00000000
Web oldal: speko.hu
E-mail: info@speko.hu
Telefon: 06-30-215-5400
 
 

II. A megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A weboldal készételeket forgalmaz. A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk a valóságtól eltérhetnek.
A termékek csak a weboldal szoftverén keresztül rendelhetők és házhoz szállítással vehetők át. Az étlapon, az egyes ételek neveinél feltüntetett árak bruttó árak, melyek az áfát tartalmazzák. A házhoz szállítás költségét az egyes ételek neveinél feltüntetett árak nem tartalmazzák.
 

III. Regisztráció

Ételrendelés kizárólag felhasználói regisztrációval lehetséges. A regisztráció csupán néhány percet vesz igénybe. Ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesen történhessen.
 
Az Ön regisztrációja nem veszti érvényét, akkor sem, ha huzamosabb ideig nem lép be vele a rendszerbe. Ha elfelejtette jelszavát, akkor a regisztrációkor megadott felhasználói név és e-mail cím megadásával új jelszót kérhet. Amennyiben Ön már nem rendelkezik a korábban megadott e-mail címmel, akkor kérjük, regisztráljon újra!
 

IV. Rendelés

1.) A rendelés általános feltételei:
Rendelését a nap 24 órájában, a rendelési határidők figyelembe vételével bármikor leadhatja weboldalunkon. A megrendelőink érdekében elsősorban a weboldalon keresztül lehet rendelést leadni és módosítani. Azért van így, mert ezzel meg tudjuk előzni a félreértéseket. Minden rendeléssel kapcsolatos aktivitás pontosan visszakereshető, minden állítás leellenőrizhető. A telefonon leadott megrendelések és módosítások helyességért nem tudunk felelősséget vállalni.

A rendeléshez regisztráció szükséges. A regisztráció során kérjük, adja meg elérhetőségi adatait és a szállítási címet, valamint az egyéb, minden olyan futárt segítő információt, amire kiszállító kollégánknak szüksége lehet (pl. az épület vagy cég nevét, ha munkahelyre rendel; ha speciális megközelítése van a helynek, akkor az ehhez kapcsolódó információt, hogy a kiszállító munkatársunk minél könnyebben megtalálhassa Önt).

2.) Rendelés módja:
Interneten regisztrálva e-mail címével és jelszavával
Abban az esetben, ha egyszerre szeretne 2 hétre ebédet rendelni a heteket külön-külön tudja elküldeni/megrendelni. Egy megrendelésben a rendszer nem tudja fogadni, az egyik hét elvész!
Rendkívüli esetben telefonon is tud rendelést érvényesíteni a 30-215-5400 telefonszámon, a telefonon leadott megrendelések és módosítások helyes teljesítéséért azonban nem tudunk felelősséget vállalni.
 
3.) A megrendelés és/vagy módosítási határidő
      - Hétfőre: szombat 14:00-ig
      - Keddtől- péntekig: előző munkanap 10:00-ig
      - Szombatra: csütörtökön 10:00-ig
 
4.) Minimumrendelés:
Napi összeghatár: 500.- Ft/ nap ( a pénteki és szombati napot együtt kezeljük)
Egy hétre előre is leadhatja megrendelését, és 1-1 napra is tud rendelést leadni.
Természetesen nem kell naponta leadnia a rendelésit, és nem kötelező a hét minden munkanapjára rendelnie. Legegyszerűbb azonban, ha szombat délig leadja a következő hétre vonatkozó összes rendelését. Ha később módosítani szeretne, a honlapunkon keresztül könnyen megteheti. 

5.) A rendelés lépései
Internetes rendelés menete:
A rendeléshez regisztráció szükséges, melyet a kezdőlap jobb felső kockájában lévő mezőben talál.
 
1. Adja meg elérhetőségi adatait és a szállítási címet, valamint minden olyan információt, amire kiszállító kollégánknak szüksége lehet (pl. a cég nevét, ha munkahelyre rendel; ha speciális megközelítése van a helynek, akkor az ehhez kapcsolód információt, stb; hogy kiszállítónk minél könnyebben megtalálhassa Önt). 
2. A regisztráció elküldése után e-mail fiókjába érkezik egy ellenőrző link. Erre kattintva meg tudja erősíteni a regisztrációt.(Ennek hiányában nem tud oldalunkra belépni.)
3. A fentiek végrehajtása után sikeresen regisztrálta magát.
4. Ezután jelentkezzen be honlapunkra (Bejelentkezés) felhasználói nevével és jelszavával!
5. Bejelentkezés után a szimpatikus ételek melletti kockában tudja növelni, vagy csökkenteni a megrendelni kívánt étel darabszámot.
6. Ellenőrizze a szállítási címet - ha új címre szeretné kérni ebédjét, adja meg új szállítási címét-. 
7. Válassza ki a fizetési módot. Ennek bejelölésének hiányában a rendszer nem fogadja megrendelését. Véglegesítse megrendelését ( Elküld)!
8. Visszaigazoló e-mailt kap megrendeléséről/rendelés módosításáról, melyet kérjük ellenőrizzen le. Amennyiben azonnal le kívánja ellenőrizni megrendelése helyességét, úgy az alábbiak szerint tudja megtenni: a rendelés módosítás gombra kell kattintani 
A rendszer kilistázza Önnek milyen címre milyen ételeket rendelt. Ha egyezik az elképzelésivel, akkor kilép a rendszerből. Amennyiben eltérést lát- pl. kétszer küldte el a megrendelést dupla kattintással, és mindenből duplát talál a listában-, módosítsa a megrendelést. A módosításhoz azokat az ételeket, amelyeket továbbra is meg szeretne kapni „0” értékre állítsa, hiszen ezekből egyet sem szeretne lemondani. „1” „2”… értékeket kell beállítani a le kívánt mondani ételek adagszámához. Dupla rendelés esetén minden étel mellett fele mennyiségnek kell lennie, így a megrendelés fele, tehát pont az amire nincs szüksége lemondásra kerül.

Az Ön regisztrációja nem veszti érvényét, akkor sem, ha huzamosabb ideig nem lép be vele a rendszerbe. Amennyiben azonban 1 évig nem lép be rendszerükbe, úgy regisztrációja törlődik. Ha elfelejtette jelszavát, akkor a regisztrációkor megadott felhasználói név és e-mail cím megadásával rendszerünk elpostázza Önnek az új jelszó megadásához szükséges linket, ahol ismét megadhatja jelszavát. Amennyiben Ön már nem rendelkezik a korábban megadott e-mail címmel, akkor kérjük, regisztráljon újra, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.
 

V. Kiszállítás

1.) Kiszállítási területek:
Közvetlenül erről az oldalról www.speko.hu rendelve az alábbi településekre szállítunk: 

Szeged, Orosháza és környéke
 
Ételeink munkanapokon 8 – 13 óra között kerülnek kiszállításra. Egyedi kiszállítási kéréseket külön telefonos jelzést követően, pozitív elbírálás után tudunk teljesíteni.
A szombati ételeket pénteken szállítjuk ki.

2.) Szállítási címek
 
Ön különböző szállítási címre is kérheti ételeit, azonban egy megrendelésben csak egy szállítási címet tud megjelölni. 
Akár 1 napra két szállítási címre, akár 1 héten belül, különböző napokra külön szállítási címre szeretne ételeket kapni, 2 megrendelést kell elküldenie. 

1 címhez tartozó megrendelés:
- Megadja a megfelelő címhez és naphoz tartozó ételeke adagszámát.
- Megjelöli a szállítási címet.
- Kiválasztja a fizetési módot és elküldi. 

2 címhez tartozó megrendelés:
- Megadja a megfelelő címhez és naphoz tartozó ételeke adagszámát.
- Új szállítási címet jelöl ki, és megadja annak pontos információit.
- Ezt csak új cím esetén kell megadni, minden következő alkalommal már felhozza a korábban rögzített címeket.)
- Kiválasztja a fizetési módot és elküldi. 
 

VI. Rendelés

Fizetési információk:
Az oldalunkon feltűntetett árakat forintban kell érteni, és az Áfát tartalmazzák.

Szeged és Orosháza szinte egész területén ingyenes házhoz szállításunk, a külső területeken felár fizetése előfordulhat. Erről az alábbi térképről tájékozódhat.
Az aktuális heti rendelését 
 
1.) készpénzben és étkezési jeggyel történő fizetés esetén az első szállítási napon esedékes rendezni.
2.) átutalás esetén az alábbi számlaszámra kérjük, hogy utalja át legkésőbb az első kiszállítás napjáig:
     Gyopárosi Kft.  Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet: 53300036-18526365-00000000
   
     A megjegyzés rovatba kérjük beírni a megrendelő nevét, és a fizetett hét számát, Pl. Bereczkiné 32. hét!
 
3.) Széchenyi Pihenőkártya 

OTP kártya esetén az OTP direct-en keresztül élhet a lehetőséggel. Az OTP SZÉP Kártyával történő internetes fizetés lépései:
- bejelentkezés az OTP SZÉP Kártya portálra - internetes fizetés 
- elfogadóhely keresésben Spéko kiválasztása 
- SZÉP vendéglátás (kártyazseb) 
- izetendő összeg beírása (amit tőlünk a visszaigazolásban kapott, pl. : "6450") 
- Megjegyzés: a fizetendő hét és a név beírása (pl.: 12. hét, Bereczki Tamás) 
- fizetés elindítása
- majd ezután Ön kap egy visszaigazolást az OTP-től, amikor ez megérkezett kérem, rögtön küldje el a számunkra ezt az igazolást (speko@vargaland.hu), mert nekünk aznapi dátummal kell kiállítani a számlát! 
4.) étkezési utalvány 

Kérjük, hogy az átutalást igazoló nyomtatványt e-mailes formában legalább az első étel kiszállításáig küldje meg részünkre.

Fontos! Csak abban a fizetési módban tudjuk elfogadni a kiegyenlítést, amelyet megjelöltek a megrendeléskor. Korrekcióra internetes jelzés esetén van lehetőség.
Egy megrendeléshez csak egyféle fizetési módot tud választani.
 

VII. Garancia

Termékeink az előhűtéses (nem fagyasztott!) technológiának köszönhetően megfelelő, hűtött tárolás mellett (0oC és 4oC között) általában 72 óráig biztonságosan eltarthatók. A pontos felhasználhatósági dátumot az egyes ételek csomagolásán tüntetjük fel. 
 

VIII. Elállási jog

A megrendelő nem gyakorolhatja ellálási jogát a Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft. -től megrendelt ételek esetében a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29.§-a  (1)  d) és e) pontjai alapján:
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti elállási és felmondási jogát
d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az  átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 

IX. Kizárások

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!
Fenntartjuk a jogot a rendelés indoklás nélküli elutasítására!
Az oldal tartalmában, illetve működésében megjelenő hibák miatt felelősséget nem vállalunk!
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.
 

X. Adagmennyiségek

  Normál adagoknál Kisadagoknál Felnőtt menüknél
Levesek 4,5-5 dl 2,5-3,5 dl 4,5 dl
Egytál ételek 35-45 dkg 20-30 dkg 24-32 dkg
Köretek 18-25 dkg 12-18 dkg 14-20 dkg
Főzelékek 3,5-4 dl 2,5-3,5 dl 3-3,5 dl
Feltétek 7-8 dkg 4-5 dkg 5-6 dkg
Húsok (nyersen)  9-14 dkg 6-7,5 dkg 8-11 dkg