F Ó K U S Z B A N  A Z  A L L E R G É N  M E N T E S S É G
ÉTLAP KÍNÁLATUNK


 
Az étlapunkon található összes étel egyszerre gluténmentes, tejmentes, laktózmentes és tojásmentes. Ezen allergéneket és származékait is teljesen kizárjuk manufaktúránban az alapanyagok kiválasztásától, a készétel általad megjelölt helyére történő kiszállításáig! 
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a keresztszennyeződést is meggátoljuk szolgáltatásunk teljes folyamatában.
Az általunk gyártott készételek magas minőségben, ellenőrzött alapanyagokból készülnek. Ételeink soha nem tartalmaznak hozzáadott szóját sem.


Gluténmentes


Tejmentes


Laktózmentes


Tojásmentes

 

É T L A P U N K O N  T A L Á L H A T Ó  V Á L A S Z T É K
RENDELHETŐ ÉTELEINK

 
KÜLÖNBÖZŐ ADAGMENNYISÉGŰ ÉTELEKET KÍNÁLUNK,
KÜLÖNBÖZŐ VARIÁCIÓKBAN.
 

ELŐFIZETÉSES KISADAGOS MENÜ

EF2  Előfizetéses rendszerben működő KISADAGOS menü. Ebben a menüsorban szereplő ételek megegyeznek a KM1 sorban kínált ételekkel. A különbséget az adja, hogy erre előfizetni lehet kedvezményes áron, az alábbi paraméterekkel.

- Kizárólag hétfői naptól lehet megrendelni és hétfőtől - péntekig 2 hétre, azaz 10 munkanapra szól az előfizetés. Ha szombatra is szeretnél ételt, akkor azt külön megjelölve tudod az étlapon hozzárendelni. Pl. Megrendeled az EF2-t, és rendelesz még KM1-et a szombati napokra, amit az étlapon a "Kisadagos menük" első sorában találsz. Ebben az esetben fogsz 6+6 napra ételt kapni.
- Az ételek árát az első szállításkor, hétfőn szükséges fizetni.
- Szállítási cím módosítás a rendelés leadásakor megadott településen belül ingyenesen lehetséges. Más településekre módosításhoz egyedi egyeztetés szükséges.( Pl. Békéscsabai iskola helyett Gyulára szállítás.)
- Lemondás kizárólag egyedi esetekben, telefonon történhet. Ebben az esetben az ételek eredeti, KM1 étlapárát számítjuk fel.
- A rendelési határidő legkésőbb előző hét szombat 14 óra.

EF4 Előfizetéses rendszerben működő KISADAGOS menü. Ebben a menüsorban szereplő ételek megegyeznek a KM1 sorban kínált ételekkel. A különbséget az adja, hogy erre előfizetni lehet kedvezményes áron, az alábbi paraméterekkel.

- Kizárólag hétfői naptól lehet megrendelni és hétfőtől - péntekig 4 hétre, azaz 20 munkanapra szól az előfizetés.Ha szombatra is szeretnél ételt, akkor azt külön megjelölve tudod az étlapon hozzárendelni. Pl. Megrendeled az EF4-t, és rendelesz még KM1-et a szombati napokra, amit az étlapon a "Kisadagos menük" első sorában találsz. Ebben az esetben fogsz szombatra is ételt kapni. Felhívjuk figyelmedet, hogy a szombati napokat nem tudod egyben megrendelni!
- Az ételek árát az első szállításkor, hétfőn szükséges fizetni.
- Szállítási cím módosítás a rendelés leadásakor megadott településen belül ingyenesen lehetséges. Más településekre módosításhoz egyedi egyeztetés szükséges.( Pl. Békéscsabai iskola helyett Gyulára szállítás.)
- Lemondás kizárólag egyedi esetekben, telefonon történhet. Ebben az esetben az ételek eredeti, KM1 étlapárát számítjuk fel.
- A rendelési határidő legkésőbb előző hét szombat 14 óra.


SZENDVICSEK, SALÁTÁK

Sz betűkód alatt friss szendvicseket ajánlunk.

Q betűkód alatt élesztőmentesen étkező megrendelőni válogathatnak bátran.

ES betűkód alatt saláták közül választhatsz.

CHEF NAPI AJÁNLAT

HT betűkód alatt kímélőbb ételek közül választhatsz. A friss fehér húsokból készült alapanyagok mellé a legtöbbször könnyebb felszívódású gabonákból,  színes zöldségekből álló, változatos köreteket tálalunk.
 

FELNŐTT MENÜK

Ezek az ételkombinációk az egyfogásos normál kínálatnál kb. 20%-kal kevesebb mennyiségben készülnek.  A tálalási különbséget az "Ételeinkről"/ "Tálalási súlyok" résznél láthatja. A levesek megegyező mennyiségben kerülnek tálalásra.

Az NM1 és NM2 menük között nincs lényeges különbség, kétfogásos normál étkezéshez szánjuk.

 

KISADAGOS  MENÜK

A KM1 kínálatunkban szereplő ételeinket elsősorban iskolásoknak készítjük, ugyanakkor megfelelő választás a kisebb étkű felnőtteknek is, melyek a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletben (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), a 7-10 és 11-14 éves korosztály számára előírtak szerint készülnek. 
 
A KM2 kétfogásos variációnkat gyermekeknek vagy kisebb étkezési igényű felnőttekenek ajánljuk. 
 
A DM kínálatunkban szereplő ételeinket elsősorban iskoláskorú diabétesz diétát tartó gyermekeknek készítjük, ugyanakkor megfelelő választás a kisebb étkű felnőtteknek is. 

Az FM ételkód alatt kisiskolás fruktóz diétát tartó gyermekeknek szánt ételeket talál. 

Az GYVM ételkód alatt kisiskolás vegetáriánus ételeket szerepelnek. Ebben a sorban semmilyen állati eredő alapanyag nem kerül felhasználásra. Alapból kizárt a tej és tojás, de itt nem használunk fehér és vöröshúsokat, még halat sem, és az állati zsiradékok is kizártak .

 

GYEREK 3* ÉTKEZÉSHEZ=KISADAGOS  NAPI 3* ÉTKEZÉSHEZ

A KME kínálatunkban szereplő ételeink az ebéden kívül kiegészülnek elemózsiával, azaz tízóraival és uzsonnával is. Az itt található kínálat a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletben (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), a 7-10 és 11-14 éves korosztály számára előírtak szerint készülnek. 
 
GYM NGFE kisiskolás gyermekeknek, három étkezésre szánt menük, melyek a fent említett allergéneken kívül, nem tartalmaznak nátrium-glutamátot, dióféléket, szezámmagot, földimogyorót sem. Ezek mellett beilleszthetők sertéshúsmentes diétába, mert semmilyen sertésből származó részt sem tartalmaznak alapanyagaik.

A DME kínálatunkban szereplő ételeinket iskoláskorú diabétesz diétát tartó gyermekeknek készítjük napi háromszori étkezésre: tízórai+ebéd+uzsonna, ugyanakkor megfelelő választás a kisebb étkű felnőtteknek is.

OVIS MENÜK

Az OM kódú ételek Ovisoknak készült kétfogásos ebéd. Az Ovis Menüink a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletben (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), a 4-6 éves gyermekek számára előírtak szerint készülnek. Ezért kérjük, az Óvodások számára ezt rendeljék!
A OM NGF óvodás korosztályú gyermekeknek szánt kétfogásos menük, melyek a fent említett allergéneken kívül, nem tartalmaznak nátrium-glutamátot, dióféléket, szezámmagot, földimogyorót sem. Ezek mellett beilleszthetők sertéshúsmentes diétába, mert semmilyen sertésből származó részt sem tartalmaznak alapanyagaik.
 
Az OME kódú ételek Ovisoknak készül, háromszori étkezéshez. Az Ovis Menüink a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletben (37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet), a 4-6 éves gyermekek számára előírtak szerint készülnek. Ezért kérjük, az Óvodások számára ezt rendeljék!
A OM NGFE óvodás korosztályú gyermekeknek szánt menük tízórai+ebéd+uzsonna, melyek a fent említett allergéneken kívül, nem tartalmaznak nátrium-glutamátot, dióféléket, szezámmagot, földimogyorót sem. Ezek mellett beilleszthetők sertéshúsmentes diétába, mert semmilyen sertésből származó részt sem tartalmaznak alapanyagaik.

A OM NGF ovis gyermekeknek szánt kétfogásos menük, amely nálunk alapő tej+tojás+glutén allergéneken kívül, nem tartalmaz nátrium-glutamátot, dióféléket, szezámmagot, földimogyorót sem. Ezek mellett beilleszthetők sertéshúsmentes diétába, mert semmilyen sertésből származó részt sem tartalmaznak alapanyagaik.

A OM NGFE ovis gyermekeknek, háromszori étkezéshez.szánk ajánlat, amely nálunk alapő tej+tojás+glutén allergéneken kívül, nem tartalmaz nátrium-glutamátot, dióféléket, szezámmagot, földimogyorót sem. Ezek mellett beilleszthetők sertéshúsmentes diétába, mert semmilyen sertésből származó részt sem tartalmaznak alapanyagaik.

Az OVM ételkód alatt kisadagos vegetáriánus ételeket szerepelnek. Ebben a sorban semmilyen állati eredő alapanyag nem kerül felhasználásra. Alapból kizárt a tej és tojás, de itt nem használunk fehér és vöröshúsokat, még halat sem, és az állati zsiradékok is kizártak .
 
Az DOM kódú ételek diabétesz diétát tartandó ovisoknak készült kétfogásos ebéd.

A DOME kínálatunkban szereplő ételeinket elsősorban óvodáskorú diabétesz diétát tartó gyermekeknek készítjük tízórai+ebéd+uzsonna bontásban.
 
Az FOME ételkód alatt óvodás fruktóz diétát tartó gyermekeknek szánt ételeket talál tízórai+ebéd+uzsonna étkezésekhez. 

 

SZÓLÓ ÉTELEINK=EGYFOGÁSOS NORMÁL KÍNÁLAT

A, B, C, D – Egyfogásos ételeink segítségével változatossá teheti napi étkezését. Nem szükséges a hét minden napjára menüket rendelnie, nyugodtan kérhet főételeket is, és kombinálhatja a hét napjait menükkel és főételekkel egyaránt. 
A diabéteszes felnőttekre is gondolva alkottuk meg „C” ételsorunkat. Ha Ön kiegyenlített szénhidrát tartalmú (az ételek szénhidráttartalmának naponkénti ingadozása kicsi), alacsony glikémiás-indexű és alacsonyabb glikémiás telítettségű alapanyagokból készült ételt szeretne fogyasztani, akkor a C ételsorunk  a megfelelő választás. A C ételsorunkban természetes édesítőszert, Steviát használunk. Ezek  a Stevia (Sztívia) előnyös tulajdonságai miatt cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak. Vércukor emelő hatása minimális, és a kalória értéke is igen csekély. 
 

KISADAGOS ÉTELEINK=EGYFOGÁSOS KISADAGOS KÍNÁLAT

A1, B1, C1– Egyfogásos kisadagos sorainkban kisebb adagban találja megrendelni az ételeket, mint a normál adagban. Azok kb. 70%-át tálaljuk.
 

VEGETÁRIÁNUS KÍNÁLAT

A VL, V, VM Önnek ajánljuk, ha, a glutén-, tej- és tojásmentes diéta mellett kerülni szeretné a húsételeket, vagy tartósan vegetáriánus életmódot folytat.
 

MENTŐ ÖTLET

Ezekben a sorokban különböző feltéttel/ körettel kínálunk sülteket/ pörkölteket. Ha végképp nincs ötlete mit rendeljen kukkancson rá erre is.
 

PÉKÁRUINK

GM VEKNI 300G: Ízletes kenyereünk, mely 0,3 kg súlyban rendelhető. Glutén-, tej- és tojásmentes. Fagyasztható! Mielőtt mélyhűtőbe teszi, szeletelje fel, és akár 1 héten keresztül minden nap tud belőle a szükséges mennyiséget elővenni. Csomagolásaink nem tartalmaznak védőgázt, így egészségesebbek. Alapanyaga Schär liszt.
A hét bármelyik napjára rendelhető.

Kifli, zsemle, bagett, pizzalap és egyéb pékáruk Itt minden nap más pékárut találsz. Alapanyaga változó, mindig le tudod ellenőrizni a honlapon.

KNY 0,3: Ízletes kenyereink, melyek 0,3 kg súlyban rendelhető. Glutén-, tej- és tojásmentesek. Fagyasztható! Mielőtt mélyhűtőbe teszi, szeletelje fel, és akár 1 héten keresztül minden nap tud belőle a szükséges mennyiséget elővenni. Csomagolásaink nem tartalmaznak védőgázt, így egészségesebbek.A speciális Séf kenyér Alba-Mix lisztkeverékből készül, amely gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz,  ezért búza-allergiások nem ehetik, ugyanakkor cöloiákiások (lisztérzékenyek) nyugodtan fogyaszthatják. A hét bármelyik napjára rendelhető.
 
K 60 kódú pékárunk hasonló kenyereinkhez, azonban egy csomag 4 db 6 dkg-os kisbucit tartalmaz. Kiváló szendvicseket készíthet belőlük! Glutén-, tej- és tojásmentesek. Összetevői: speciális tésztaliszt, élesztő, olaj, só. A hét bármelyik napjára rendelhető. Fagyasztható! Csomagolásaink nem tartalmaznak védőgázt, így egészségesebbek.
 

EXTRA KÍNÁLAT

Az NM NGF Egy normál menü , amely nálunk alapő tej+tojás+glutén allergéneken kívül, nem tartalmaz nátrium-glutamátot, dióféléket, szezámmagot, földimogyorót sem. Ezek mellett beilleszthető sertéshúsmentes diétába, mert semmilyen sertésből származó részt nem tartalmaznak alapanyagai.

A GYM NGF gyermekeknek szánt kétfogásos menük, melyek a fent említett allergéneken kívül, nem tartalmaznak nátrium-glutamátot, dióféléket, szezámmagot, földimogyorót sem. Ezek mellett beilleszthetők sertéshúsmentes diétába, mert semmilyen sertésből származó részt sem tartalmaznak alapanyagaik.


INTÉZMÉNYI MENÜVARIÁCIÓK


Itt jellemzően elsősorban a partnerintézményekben felmerül igényeknek megfelelő speciális összetételű ajánlatok szerepelnek.

Ezekről kérjük érdeklődjön telefonon.
 
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk.