A Speciális Ételek Konyhája nevű egységünket 2008 áprilisában kezdtük el működtetni.

Alapvetően glutén, tej és tojás származék mentes meleg ételeket állítunk elő. Ehhez a szükséges alapanyagokat kizárólag azon cégektől szerezzük be, amelyek a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank-nál regisztráltak és cégünknek írásos garanciát vállaltak arra vonatkozóan, hogy az általuk szállított termékek a jelzett ALLERGÉN ANYAGOKTÓL TELJESEN MENTESEK.

Vélemények

Írja meg nekünk véleményét a bvagnes@vargaland.hu e-mail címre!2014.01.15. 16:06 keltezéssel

Âgnes, ezeknél a mákos golyóknál nincs jobb édesség!!Isteni volt legközelebb is rendelek!:) Udv

Friday, September 21, 2012 9:13 AM

Egy ideje újra egyszerű (segédeszközök nélkül is megoldható) az ételekhez való hozzáférés.

Köszönöm a segítséget!


Thursday, August 30, 2012 9:47 AM

Az ételek nagyon ízletesek (a minap a barackból készített gyümölcsleves fenomenális volt) és kellően kiadósak is viszont mintegy két hónapja nehézkes a fóliázás eltávolítása. Régebben a fólia egyszerűen és egyben eltávolítható volt a dobozokról azonban az utóbbi időben már csak késsel lehet azt levágni.

Nem tudom, hogy szándékosan került-e sor erre a módosításra, de a fóliázó gép régebbi beállítása számomra kedvezőbb volt.


Tisztelt Cím, azzal a nagy problémával fordulok most Önökhöz, hogy a pénteki rizsfelfújt annyira elnyerte a nyelvem ízlelő bimbójának a tetszését, hogy nem tudom kivitelezhető e, de lehetséges lennel hogy megkapnám az elkészítési módját? Nem vagyok benne biztos, hogy elfogom tudni e készíteni, de azért megszeretnék vele próbálkozni és nagyon de nagyon örülnék ha a receptjét el tudnák nekem küldeni.

Budapest, 2012. 01. 30.


„A kisfiam négy éves sem volt még, amikor kiderült, hogy tejallergiás. Akkor kezdte az óvodát, kiscsoportos volt és meglehetősen nehéz volt betartani a tejmentes diétát.
Mindennel próbálkoztam, hogy lehetőleg kiváltsam a tejet tartalmazó alapanyagokat. Mivel dolgozom, és egyedül nevelem, még nehezebb volt megoldani, hogy reggelente ovi előtt, vagy előző nap este ebédet főzzek, gondoskodjak reggeliről, uzsonnáról, mindezt úgy, hogy betartsam a „szabályokat”.
A Speciális Ételek Konyha első tájékoztatóján részt vettem. Olyan lehetőséget láttam ebben, ami egyrészt kényelmesebbé tette az ebédkérdés megoldását, másrészt, ami a legfontosabb volt számomra, hogy száz százalékban biztos lehettem benne, hogy tej-és tojásmentes ételt kap a kisfiam, hiszen az elkészítésénél már a konyhába sem kerülhetnek be az allergiát kiváltó (tej, tojás, glutén és cukor) alapanyagok. Időközben tojásallergiát is megállapítottak Barnabásnál, így még nagyobb bizalommal fordulhattam a Speciális Ételek Konyha dolgozóihoz, a Varga-Bereczki családhoz.
Köszönettel tartozom rugalmasságukért, türelmükért, (az olykori utolsó utáni pillanatban leadott rendeléseim miatt) amivel kitüntettek minket eddig és remélem a jövőben is számíthatok rájuk!”

Dátum: 2008. 12. 12., szerző: Kocsis Mariann, Barnabás anyukája


Sziasztok!Az én lányom kezdetektől eszi a spéko menüt (Orosházán),úgyhogy van tapasztalatom a mennyiségről és a minőségről. Soha nem volt még olyan problémánk, hogy arra kellett volna gondolnom, hogy gond van az alapanyagokkal, vagy a főzéssel. Mennyiségre is mindíg elég, sőt... Ha meg esetleg nem ízlik a gyerkőcömnek, azon nem lepődöm meg, nem feltétlenül a konyha hibája...a kedvenceit ugyanis mindíg nyom nélkül eltünteti, dehát nem lehet minden nap paprikáscsirke galuskával vagy fánk, ugye? Egyébként nagyon rugalmas a konyha, minden ötletre nyitottak, és teljesen korrektek.

Dátum: 2009 04 03 09:51, szerző: totagi


Ma ettem először Spéko menüt, holnap jön a következő!
Nekem ízlett, a leves rengeteg volt pl., nem is tudtam megenni utána egyből a rizseshúst, bár nem voltam kimondottan éhes. Finom volt, és elég is ebédre. Kiváncsian várom a holnapi borsos tokányt tarhonyával, már csak azért is, mert 1 éve nem ettem tarhonya... mióta lé vagyok
Örülök, hogy megalakult a Spéko!

Dátum: 2009 04 06 16:29, szerző MeXx


Lencseleves (amit egyébként még soha nem ettem), nagyon eltalálták a fűszerezést. A második meg bolognai. Pont, mint otthon. :) Hihetelen, hogy van egy ilyen cég, és még finomat is csinál!

Dátum: 2009 04 07 12:29, szerző: hugotea


Lányom az elmúlt héten három napig ette a SPÉKO-t. Ízlett neki (majdnem)minden, a nagyobb adagot az utolsó falatig belapátolta! Egyedül a pénteki kókuszos kockával voltak gondjaink: keserű volt és kemény, senkinek nem ízlett, sajnos vasárnap a kukában kötött ki. Javaslom a recept átdolgozását!!!

Dátum: 2009 04 27 19:34, szerző: hugotea


Gratulálunk Spéko!
Hozzáállásuk példaértékű, természetesen a kritikánk építő szándékú volt, és amint látom azonnal próbálnak változtatni a recepten! Ahogy mindannyiunknak, úgy önöknek is tanulni kell a GM lisztek működését.
Sok sikert és köszönjük!

Dátum: 2009 04 29 10:31, szerző: hugotea


Ma próbáltam ki először a Spéko-t. Igazán finom ebédet kaptam, ízlett Kíváncsian várom a folytatást!!! Próbaképpen csak kis adagot rendeltem, hááát...elég volt, de bírtam volna még enni Szóval felnőtteknek a nagyobb adagot javasolom. Korrekt a házhoz szállítás, minden rendben volt. Nagyon jó, hogy a Spékoval megkönnyíthetjük a hétköznapjainkat, komoly segítség ez azoknak, akiknek nem jut idejük a napi főzőcskére. Hálás köszönet a Spékonak, és további sikeres (együtt)működést kívánok!

Dátum: 2009 05 05 23:02, szerző: livia


ma megkaptam az elso ebedem igaz a rendelesemmel volt egy kis gubanc,de a SPEKO-s Agi nagyon korrekten megoldotta,csak amultam bamultam ,hogy ilyen emberek is vannak az orszagban:) a kovetkezo meglepetes a futar lany volt... mielott oda adta az ebedem ,kezet nyujtott es bemutatkozott,na ilyet se lattam meg szallitotol..:)
A gulyas leves isteni volt,a krumpli fozelek sult virslivel is teljesen okes,kulon kiemelnem a diszitest rajta! - ettol a kis figyelmessegtol tenyleg fontosnak ereztem magam:)
Asszem batran fogok rendelni nem csak a meloba,hanem itthonra is:) Kulon pozitiv,hogy ebed jegyet is elfogadnak! Koszonom szepen!

Dátum: 2009 05 08 23:07, szerző: laraxa


Kedves Ágnes!

A szállítással minden rendben volt,ma nem én vettem át,de holnap én is találkozok a futárral,az elkövetkező hetekben szinte minden nap.
Épp most tesztelték családom tagjai a menüt ( ma mindkettőt megrendeltük,mindenki tudjon kóstolni.)
Anyukám is itt van,és mondhatom,mindenkinek tetszik!
Még egyszer nagyon köszönöm a gondoskodó figyelemmel kísérést,ha ne adj Isten bármi hasonló történne,a Food Express ügyfélszolgálatát fogom hívni,de nem hiszem,hogy lesz bármilyen gond.
Örülök,hogy az internetes rendelés flottul megy,a többi pedig logisztika,amire itt Pesten már biztos oda fognak figyelni.

Továbbra is fogunk Önöktől rendelni, két Anyukának már ajánlottam is a céget,hasonló cipőben járnak,mint mi.

Üdvözlettel:B. Mónika 2009-05-06


Köszönjük a kedvességet, rugalmasságot a rendelésnél :)
Köszönjük, hogy megbízható helyről rendelhetünk garantáltan gluténmentes ételt.

2009-05-06


Tisztelt SPÉKÓ Konyha!

Az Önök által elkészített ételek minőségével, mennyiségével és ízvilágával maximálisan elégedett vagyok!
Pár kis észrevételemet szeretném csupán Önök felé tolmácsoni: picit hiányolom a menüből a savanyúságot és a desszertet, nem tudom, hogy idővel lehetne ezzel esetleg gazdagítani a választékot? Ill. olyan észrevételem lenne, hogy zömében sertéshús ételek dominálnak a menükben, én személy szerint sokkal szívesebben fogyasztanék napi szinten inkább csire, pulyka vagy borjú húst.
Remélem megfontolásra kerülnek javaslataim.

Üdvözlettel és köszönettel:
egy hálás közönségük:

P. Nóra 2009-04-29


Tisztelt Címzett,
Laktózérzékenyként megörültem, hogy van olyan cég amely az allergiásokra is gondolt és házhoz hozza az ebédet.
Az ételek finomak és háziasak, bár múltkor (04.20-án) a karalábéfőzelék nem volt ízletes mert kissé el volt öregedve a karlalábé, de ettől függetlenül jók a tapasztalataim.
Ami miatt most írok, hogy bíztassam önöket a további fejlesztésekre, mert nagyon jó hogy ilyen cég is van a piacon, ill. érdeklődnék, hogy a menü méretében várható e olyan változtatás, hogy kis adag leveshez lehet e majd rendelni nagy azaz normál adag főételt.
Bár lehet hogy ez másnak nem probléma, de kis adagos menü elfogyasztása után 2 órával már éhes vagyok, a nagy adagban meg olyan sok a leves hogy már azzal is jól lakom:-)
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:

D. Wioletta 2009-04-28