A Speciális Ételek Konyhája nevű egységünket 2008 áprilisában kezdtük el működtetni.

Alapvetően glutén, tej és tojás származék mentes meleg ételeket állítunk elő. Ehhez a szükséges alapanyagokat kizárólag azon cégektől szerezzük be, amelyek a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank-nál regisztráltak és cégünknek írásos garanciát vállaltak arra vonatkozóan, hogy az általuk szállított termékek a jelzett ALLERGÉN ANYAGOKTÓL TELJESEN MENTESEK.

Kinek ajánljuk ételeinket?

Elsősorban azon diétázóknak, ételallergiásoknak, akiknek az alábbi allergéneket ki kell zárniuk étkezéseikből: Tejfehérje, Tejcukor, Tojás, Glutén, Szója, Mogyoró

Minden konyhánkon készülő étel egyszerre mentes a glutén-, tej-, és tojás származékoktól. Az általunk gyártott készételek magas minőségben, ellenőrzött alapanyagokból készülnek. Ételeink alapanyagai soha nem tartalmaznak hozzáadott szóját sem.

Ajánljuk lisztérzékeny, tejcukor-érzékeny (laktózintolerancia), tehéntej-allergiás, vagy tojásallergiás felnőttek és gyermekek részére.

Normál étkezési szokások szerint étkezők közül bárki bátran megrenedlheti ételeinket. 

Cukorbetegek részére a "C" és "C1" menüsorokat ajánljuk, mert ezen ételek, ha édesítést igényelnek, kizárólag nyírfacukorral készülnek, valamint ezen ételsorok előállítása során alacsonyabb glikémiás-indexű és glikémiás telítettségű alapanyagokkal dolgozunk.

Külön figyelmet kapnak nálunk a vegetáriánusok, akiknem "VM" -vegamenü kínálatunkkal szeretnénk megkönnyíteni a minden napjait, és elősegíteni a változatos étkezést.

Hogyan rendelhetek?

Rendelés módja:
- Telefonon: 30 / 215-5400
- Interneten regisztrálva e-mail címével és jelszavával

Abban az esetben, ha egyszerre szeretne 2 hétre ebédet rendelni a heteket külön-külön tudja elküldeni/megrendelni. Egy megrendelésben a rendszer nem tudja fogani!

Mi a rendelési/módosítási határidő?

Telefonon:
- hétfőre: szombat 14:00-ig

- szombatra:csütörtökön 10:00-ig
- másnapra: előző munkanap 10:00-ig

Interneten:

- hétfőre: szombat 14:00-ig

- szombatra:csütörtökön 10:00-ig
- másnapra: előző munkanap 10:00-ig

Mely településekre van kiszállítás?

Közvetlenül erről az oldalról rendelve az alábbi településekre szállítunk: Szeged, Orosháza

Amennyiben Budapest és környékére szeretne rendelni : http://etelallergiasoknak.hu/- DrSef

 Amennyiben Kecskemétre -szeretne rendelni : www.gastrodoktor.hu -Gastrodoktor

honlapcímeken tudja ételeinket megrendelni.

A szombati megrendelések mikor kerülnek kiszállításra?

A szombati ételeket pénteken szállítjuk ki.

Mikor kell fizetni?

Készpénzben vagy étkezési utalvánnyal:  kérjük az első szállítási napon egyenlítse ki számláját! Számlaigényét kérjük előre jelezze telefonon, e-mailen, vagy a megrendelés megjegyzés rovatában.

Átutalással vagy szépkártyával: kérjük, hogy az átutalást igazoló nyomtatványt e-mailes formában legalább az első étel kiszállításáig küldje meg részünkre.

Bankszámlaszámaink:

53300036-18526365-00000000-Békés Takarék Szövetkezet

12059001-00151714-00100004 - Raiffeisen bank

Fontos! Csak abban a fizetési módban tudjuk elfogadni a kiegyenlítést, amelyet megjelöltek a megrendeléskor. Korrekcióra internetes jelzés esetén van lehetőség.

Mennyit kell rendelnem minimum?

A napi minimum rendelési tétel 500.- Ft. Amennyiben egy héten átlagosan több rendelése van a rendszer nem tudja figyelmebe venni a megrendelést, mert napi limitet vizsgál. Így hiába van pl egy hétre 4000Ft megrenelése, ha mondjuk szerdára csak egy 490 Ft-os leves szeretne rendelni. Ekkor a rendszer hibaüzenetet fog küldeni, és nem fogja elfogadni a rendelést.

Miben szállítják ki az ételeket?

Egyszer használatos, OéTI által kibocsátott engedéllyel rendelkező, eldobható, fóliával lezárt, felcímkézett ételszállító dobozokban.

Hogyan tároljam a megrendelt ételeket?

Hűtőben, 0 és +4°C között kell tárolni és fogyasztás előtt 70 C ° fölé kell felmelegíteni.

Mikrohullámú sütőben melegíthető-e az edénnyel együtt az étel?

Igen, de a fóliát melegítés előtt el kell távolítani (lehúzni), vagy meg kell nyitni, a melegítés során keletkezett kicsapódó forró gőz elkerülése céljából.

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelő elérhetőségei

Adatkezelő neve: Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft.

Adatkezelő székhelye és postai címe: 5903, Orosháza, Rezeda u. 20.

Adatkezelő e-mail címe: speko@vargaland.hu

Adatkezelő honlapjainak címei: www.speko.hu  és  www.vargaland.hu

Az adatkezelés céljai, a kezelt adatok köre, az adatkezelés jogalapja és időtartama

 A regisztrációhoz és a kiszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelés célja: a felhasználók egymástól való megkülönböztetése, az adatkezelő szolgáltatásainak igénybevétele. A személyes adatokat felhasználjuk abból a célból, hogy a megrendelt ételt kiszállítsuk az Ön számára.

A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, jelszó, telefonszám, szállítási- és számlázási cím.

-       A telefonszám kezelésének a célja kapcsolattartás a megrendelt étel megadott időben és helyre történő kiszállításához.

-       A szállítási cím (irányítószám, város, utca, házszám) kezelésének a célja a megrendelt étel kiszállítása.

-       A számlázási cím (számlázási név, irányítószám, város, utca házszám) kezelésének a célja az Ön számlázással összefüggő igényeinek a teljesítése.

Az adatkezelés jogalapja: az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonása. Amennyiben Ön a hozzájárulását nem vonja vissza és a szolgáltatásunkat nem veszi igénybe (például nem lép be a felhasználói fiókjába vagy nem rendel ételt), akkor legkésőbb 10 év után töröljük a személyes adatait.

A számviteli kötelezettség teljesítésével összefüggő adatkezelés

Az adatkezelés célja: cégünknek a gazdasági tevékenységéhez kapcsolódóan egyik kötelezettsége a számviteli törvénynek való megfelelés. A hatályos törvények értelmében a cégünknek meg kell őriznie a megrendelések és a számlázásokhoz kapcsolódó adatokat. Ezek azok az adatok, amelyet Ön a megrendelést visszaigazoló e-mailben is lát.

Kezelt adatok köre: a regisztrációnál megadott adatok, és a megrendelt termék.

Az adatkezelés jogalapja: a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. §. Ez az adatkezelés az Ön hozzájárulásától független, cégünk törvényi kötelezettsége, így az adatokat akkor is meg kell őriznünk, ha Ön ez ellen tiltakozna. Kérjük, hogy cégünk szolgáltatását ennek tudatában vegye igénybe.

Az adatkezelés időtartama: a személyes adatokat 8 évig őrizzük meg a fent megjelölt célból.

Hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelés célja: egészségmegőrzéshez kapcsolódó tájékoztató levelek, és reklámot tartalmazó levelek küldése.

Kezelt adatok köre: név, e-mail cím.

Az adatkezelés jogalapja: az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonása. Amennyiben Ön a hozzájárulását nem vonja vissza és a szolgáltatásunkat nem veszi igénybe (például nem lép be a felhasználói fiókjába vagy nem rendel ételt), akkor legkésőbb 10 év után töröljük a személyes adatait.

Kapcsolatfelvétel cégünkkel

Az adatkezelés célja: amennyiben megrendelése során vagy a kiszállítással kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, a jelen tájékoztatóban megadott, illetve a honlapon elhelyezett elérhetőségeken kapcsolatba léphet velünk.

Kezelt adatok köre: kapcsolatfelvételt kezdeményező személy neve, e-mail címe, az üzenet beérkezésének dátuma és az üzenetben közölt egyéb személyes adatok.

Az adatkezelés jogalapja: az Ön hozzájárulása.

Adatkezelés időtartama: hozzájárulás visszavonása, ennek hiányában 1 év.

Minőségi kifogások kezelése

Az adatkezelés célja: a megrendelt termékeinkkel kapcsolatosan felmerülő minőségi kifogások kezelése. Amennyiben cégünk szolgáltatásaival vagy a megrendelt étellel kapcsolatban bármilyen kifogása lenne, akkor erről a cégünk elérhetőségein keresztül panaszt tehet. Cégünknek a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: Fgytv.) 30 napon belül írásban válaszolnia kell a panaszára.

A kezelt adatok köre: a panaszt benyújtó személy neve, e-mail címe, a panasz beérkezésének dátuma és a panaszban közölt egyéb személyes adatok (például a kifogás leírása, fénykép küldése).

Az adatkezelés jogalapja: az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama: a panaszról felvett jegyzőkönyvet, átiratot és az arra adott válasz másolati példányait 5 évig őrizzük meg [Fgytv. 17/A. § (7) bekezdés].

Adatfeldolgozó igénybevétele                           

Cégünk a honlap üzemeltetéséhez és a személyes adatok tárolásához adatfeldolgozóként egy másik cég szolgáltatását veszi igénybe. Az adatfeldolgozó kizárólag személyes adatok tárolására jogosult, más adatkezelési műveletet nem hajthat végre (például nem használhatja fel az adatokat más célból).  

Az adatfeldolgozó neve: Gyopárosi Kft.

Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések

Az Ön által megadott személyes adatokhoz cégünk munkatársai férhetnek hozzá a feladataik ellátása érdekében. Így például az adatait kezeli az a munkatársunk, aki az Ön által megrendelt ételt szállításhoz előkészíti.

Cégünk, valamint a is megfelelő intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatait védjük többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen. Így például a szerveren tárolt személyes adatokhoz való hozzáférést naplózzuk, vagyis mindig ellenőrizhető, ki, mikor, milyen személyes adataihoz fért hozzá.

Az Ön adatkezeléssel kapcsolatos jogai

 A tájékoztatás kéréshez való jog

Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tájékoztatást kérhet a személyes adatai kezeléséről. Cégünknek kötelessége Önt tájékoztatnia arról, hogy

-          milyen személyes adatait,

-          milyen jogalapon,

-          milyen adatkezelési cél miatt,

-          milyen forrásból,

-          mennyi ideig (hány évig) kezeli.

Cégünk az Ön kérelmét legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott elérhetőségre küldött elektronikus vagy postai levélben teljesíti.

 A helyesbítéshez való jog

Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti, hogy cégünk módosítsa valamely személyes adatát (például bármikor megváltoztathatja az e-mail címét vagy postai elérhetőségét). Cégünk az Ön kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Ön által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

A törléshez való jog

Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti cégünktől személyes adatainak a törlését.

A törlési kérelmét cégünk abban az esetben utasítja el, ha a jogszabály cégünket a személyes adatok további tárolására kötelezi. Ilyen eset például számviteli kötelezettség teljesítésével összefüggő adatkezelés.

Amennyiben azonban nincs ilyen kötelezettség, akkor cégünk kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről az Ön által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

A zároláshoz való jog

Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti, hogy a személyes adatait cégünk zárolja. A zárolás addig tart, amíg az Ön által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adatai zárolását kérheti például abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy a cégünk jogellenesen kezelte személyes adatát, azonban az Ön által kezdeményezet hatósági vagy bírósági eljárás érdekében szükséges az, hogy személyes adatait cégünk ne törölje. Ebben az esetben a hatóság vagy a bíróság megkereséséig cégünk tovább tárolja a személyes adatait, és az eljárás lezárását követően törli az adatokat.

A tiltakozáshoz való jog

Az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha cégünk személyes adatát a hozzájárulása nélkül közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából továbbítaná, felhasználná.

Az Ön jogérvényesítési lehetősége

A Hatósághoz fordulás lehetősége

Amennyiben az Ön megítélése szerint cégünk megsértette a személyes adatai védelméhez fűződő jogát, akkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: NAIH) eljárását kezdeményezheti.

A NAIH elérhetőségei:

-          NAIH posta címe: 1530 Budapest, Pf.: 5.

-          NAIH e-mail címe: ugyfelszolgalat@naih.hu

-          NAIH központi telefonszáma: +36 (1) 391-1400

Bírósági eljárás kezdeményezése

Az Ön által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén polgári pert kezdeményezhet a cégünk ellen. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. Aper – az Ön választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).