A Speciális Ételek Konyhája nevű egységünket 2008 áprilisában kezdtük el működtetni.

Alapvetően glutén, tej és tojás származék mentes meleg ételeket állítunk elő. Ehhez a szükséges alapanyagokat kizárólag azon cégektől szerezzük be, amelyek a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank-nál regisztráltak és cégünknek írásos garanciát vállaltak arra vonatkozóan, hogy az általuk szállított termékek a jelzett ALLERGÉN ANYAGOKTÓL TELJESEN MENTESEK.

Kinek ajánljuk ételeinket?

Elsősorban azon diétázóknak, ételallergiásoknak, akiknek az alábbi allergéneket ki kell zárniuk étkezéseikből: Tejfehérje, Tejcukor, Tojás, Glutén, Szója, Mogyoró

Minden konyhánkon készülő étel egyszerre mentes a glutén-, tej-, és tojás származékoktól. Az általunk gyártott készételek magas minőségben, ellenőrzött alapanyagokból készülnek. Ételeink alapanyagai soha nem tartalmaznak hozzáadott szóját sem.

Ajánljuk lisztérzékeny, tejcukor-érzékeny (laktózintolerancia), tehéntej-allergiás, vagy tojásallergiás felnőttek és gyermekek részére.

Normál étkezési szokások szerint étkezők közül bárki bátran megrenedlheti ételeinket. 

Cukorbetegek részére a "C" és "C1" menüsorokat ajánljuk, mert ezen ételek, ha édesítést igényelnek, kizárólag nyírfacukorral készülnek, valamint ezen ételsorok előállítása során alacsonyabb glikémiás-indexű és glikémiás telítettségű alapanyagokkal dolgozunk.

Külön figyelmet kapnak nálunk a vegetáriánusok, akiknem "VM" -vegamenü kínálatunkkal szeretnénk megkönnyíteni a minden napjait, és elősegíteni a változatos étkezést.

Hogyan rendelhetek?

Rendelés módja:
- Telefonon: 30 / 215-5400
- Interneten regisztrálva e-mail címével és jelszavával

Abban az esetben, ha egyszerre szeretne 2 hétre ebédet rendelni a heteket külön-külön tudja elküldeni/megrendelni. Egy megrendelésben a rendszer nem tudja fogani!

Mi a rendelési/módosítási határidő?

Telefonon:
- hétfőre: szombat 14:00-ig

- szombatra:csütörtökön 10:00-ig
- másnapra: előző munkanap 10:00-ig

Interneten:

- hétfőre: szombat 14:00-ig

- szombatra:csütörtökön 10:00-ig
- másnapra: előző munkanap 10:00-ig

Mely településekre van kiszállítás?

Közvetlenül erről az oldalról rendelve az alábbi településekre szállítunk: Szeged, Orosháza

Amennyiben Budapest és környékére szeretne rendelni : http://etelallergiasoknak.hu/- DrSef

 Amennyiben Kecskemétre -szeretne rendelni : www.gastrodoktor.hu -Gastrodoktor

honlapcímeken tudja ételeinket megrendelni.

A szombati megrendelések mikor kerülnek kiszállításra?

A szombati ételeket pénteken szállítjuk ki.

Mikor kell fizetni?

Készpénzben vagy étkezési utalvánnyal:  kérjük az első szállítási napon egyenlítse ki számláját! Számlaigényét kérjük előre jelezze telefonon, e-mailen, vagy a megrendelés megjegyzés rovatában.

Átutalással vagy szépkártyával: kérjük, hogy az átutalást igazoló nyomtatványt e-mailes formában legalább az első étel kiszállításáig küldje meg részünkre.

Bankszámlaszámaink:

53300036-18526365-00000000-Békés Takarék Szövetkezet

12059001-00151714-00100004 - Raiffeisen bank

Fontos! Csak abban a fizetési módban tudjuk elfogadni a kiegyenlítést, amelyet megjelöltek a megrendeléskor. Korrekcióra internetes jelzés esetén van lehetőség.

Mennyit kell rendelnem minimum?

A napi minimum rendelési tétel 500.- Ft. Amennyiben egy héten átlagosan több rendelése van a rendszer nem tudja figyelmebe venni a megrendelést, mert napi limitet vizsgál. Így hiába van pl egy hétre 4000Ft megrenelése, ha mondjuk szerdára csak egy 490 Ft-os leves szeretne rendelni. Ekkor a rendszer hibaüzenetet fog küldeni, és nem fogja elfogadni a rendelést.

Miben szállítják ki az ételeket?

Egyszer használatos, OéTI által kibocsátott engedéllyel rendelkező, eldobható, fóliával lezárt, felcímkézett ételszállító dobozokban.

Hogyan tároljam a megrendelt ételeket?

Hűtőben, 0 és +4°C között kell tárolni és fogyasztás előtt 70 C ° fölé kell felmelegíteni.

Mikrohullámú sütőben melegíthető-e az edénnyel együtt az étel?

Igen, de a fóliát melegítés előtt el kell távolítani (lehúzni), vagy meg kell nyitni, a melegítés során keletkezett kicsapódó forró gőz elkerülése céljából.