A Speciális Ételek Konyhája nevű egységünket 2008 áprilisában kezdtük el működtetni.

Alapvetően glutén, tej és tojás származék mentes meleg ételeket állítunk elő. Ehhez a szükséges alapanyagokat kizárólag azon cégektől szerezzük be, amelyek a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank-nál regisztráltak és cégünknek írásos garanciát vállaltak arra vonatkozóan, hogy az általuk szállított termékek a jelzett ALLERGÉN ANYAGOKTÓL TELJESEN MENTESEK.

Ételeink

Mit mivel helyettesítünk:

Tojás helyett Loprofin tojáspótló por
Búzaliszt helyett speciális lisztek (AnnaPanni Gluténmentes lisztkeverék, TAC lisztkeverékek, Alfa mix lisztkeverék és Alba mix lisztkeveréket. Utóbbit csak bucikhoz.)
Tej helyett Bio rizstej, rizstejszín,(ISH Magyarország Kft.) Kókusztejszín(Cocomas)

Alapanyagok:

Tóthék tésztája (Gluténmentes Bt.)
Saját készítésű fűszerek és Boszorkány ételízesítő
Fe-Mini zsemlemorzsa ( Gabonakutató Kft.)
Cukor, Nyírfacukor
Zsiradékként főzéshez, sütéshez - ha szükséges - pálmazsírt, napraforgó olajat, Liga margarint vagy libazsírt – utóbbit vegetáriánus ételeink kivételével - használunk. Rántott és sült ételeink elkészítésénél előnyben részesítjük a légkeveréses sütőben történő sütést, a csökkentett zsírtartalom elérése érdekében.

Saját készítésű paradicsompüré vagy Aranyfácán sűrített paradicsom
Saját készítésű kolbászok, befőttek, lekvárok, csokimáz.

 

Tálalási súlyok:

 

Normál adag Kis adag
Leves: 4,5-5 dl
Egytálételek: 30-40 dkg
Köretek: 18 - 25 dkg
Főzelékek: 4-4,5 dl
Feltétek: 7-8 dkg
Húsok (nyersen):10-13 dkg
Leves: 3-3,5 dl
Egytálételek: 20-30 dkg
Köretek: 16 - 20 dkg
Főzelékek: 2,5-3 dl
Feltétek: 4-5 dkg
Húsok (nyersen):6-9 dkg

 

Alapanyagaink köre folyamatosan bővül a szükséges garancialevelek beszerzése függvényében.