A Speciális Ételek Konyhája nevű egységünket 2008 áprilisában kezdtük el működtetni.

Alapvetően glutén, tej és tojás származék mentes meleg ételeket állítunk elő. Ehhez a szükséges alapanyagokat kizárólag azon cégektől szerezzük be, amelyek a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank-nál regisztráltak és cégünknek írásos garanciát vállaltak arra vonatkozóan, hogy az általuk szállított termékek a jelzett ALLERGÉN ANYAGOKTÓL TELJESEN MENTESEK.

Ételeink

Mit mivel helyettesítünk:

Tojás helyett Loprofin tojáspótló por
Búzaliszt helyett speciális lisztek (AnnaPanni Gluténmentes lisztkeverék, TAC lisztkeverékek, Alfa mix lisztkeverék és Alba mix lisztkeveréket.)
Tej helyett  Kókusztejszín(Cocomas)

Alapanyagok:

Tóthék tésztája (Gluténmentes Bt.), Civita tészták ( Civita food)
Saját készítésű fűszerek és Vegál ételízesítő
Fe-Mini zsemlemorzsa ( Gabonakutató Kft.)
Cukor, Nyírfacukor
Zsiradékként főzéshez, sütéshez - ha szükséges - napraforgó olajat, Liga margarint, sertészsír vagy libazsírt – utóbbi kettőtt vegetáriánus ételeink kivételével - használunk. Rántott és sült ételeink elkészítésénél előnyben részesítjük a légkeveréses sütőben történő sütést, a csökkentett zsírtartalom elérése érdekében.

Saját készítésű paradicsompüré vagy Aranyfácán sűrített paradicsom
Saját készítésű kolbászok, befőttek, lekvárok, csokimáz.

 

Tálalási súlyok:

 

Normál adag Kis adag
Leves: 4,5-5 dl
Egytálételek: 30-40 dkg
Köretek: 18 - 25 dkg
Főzelékek: 4-4,5 dl
Feltétek: 7-8 dkg
Húsok (nyersen):10-13 dkg
Leves: 3-3,5 dl
Egytálételek: 20-30 dkg
Köretek: 16 - 20 dkg
Főzelékek: 2,5-3 dl
Feltétek: 4-5 dkg
Húsok (nyersen):6-9 dkg

 

Alapanyagaink köre folyamatosan bővül a szükséges garancialevelek beszerzése függvényében.